Champagne Bouché
Opgericht in 1920 door Abel Bouché, is het familiehuis Bouché Père & Fils vandaag bij de 4e generatie aangekomen. Pierre was de eerste die de export ontwikkelde. Hij begon in 1945 met de vinificatie in Pierry. Vandaag de dag zetten José en Nicolas, kleinzoon en achterkleinzoon van de oprichter, de familiale geest voort.
De wijngaard van Champagne Bouché Père & Fils beslaat 30 hectare en is verspreid over 9 Champagnedorpen. Hierdoor bevinden de wijngaarden zich op verschillende bodems en in verschillende klimaten, wat zorgt voor complexe aroma's. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van dertig jaar en sommige zijn zelfs tot 60 jaar oud en gereserveerd voor de prestigieuze cuvées.
Ze zijn sterk toegewijd aan milieuvriendelijk werk en zijn gecertificeerd HVE (Haute Valeur Environnementale) en VDC (Duurzame Wijnbouw in Champagne).
Voor het maken van Champagne Bouché Père & Fils gebruiken ze drie verschillende druivensoorten: Chardonnay, die finesse en elegantie geeft, Pinot Noir voor structuur en fruitigheid, en ten slotte Pinot Meunier voor rondheid en balans. De champagne wordt één jaar gerijpt in koperen tanks en vervolgens drie jaar in flessen.