Champagne Pierre Gimonnet
In het begin zijn de Gimonnets wijnbouwers in Cuis en leveren ze hun oogsten aan de Champenoise handel. Ze zijn 'landbouwers en wijnbouwers', en hun voorouders maakten een beetje wijn, waarschijnlijk voor eigen consumptie. De eerste bekende etiketten met de naam Henri GIMONNET vinden we in het begin van de 20e eeuw.
Vandaag hebben ze nog steeds die boerenziel en zijn ze ervan overtuigd dat het bezitten van je eigen wijngaard de voorwaarde is om beter controle te hebben over de ontwikkeling van je wijnen. “We zijn wijnbouwers die al onze percelen kennen, zo niet elke wijnstok, en hun vermogen om een bepaalde typiciteit te produceren. De perfecte kennis van onze talrijke wijngaardpercelen, ons vakmanschap dat door eerdere generaties is doorgegeven, onze zorg voor perfectie en onze voortdurende aanpassing aan klimaatveranderingen zijn het geheim van de consistentie van de wijnen van het Huis Pierre Gimonnet sinds decennia”.
Pierre Gimonnet is de enige wijnmaker in Champagne die al hun reservewijnen in flessen bewaart, en dat sinds 1982.
Natuurlijk is het vak de afgelopen 30 jaar geëvolueerd. Zelfs als ze nieuwe cuvées creëerden, zelfs als de verpakking vandaag de dag belangrijker is dan voor hun ouders, zelfs als ze moeten reizen om hun Champagnes in meer dan 40 landen te verkopen, toch vergeten ze niet dat ze bovenal wijnbouwers zijn... Het belangrijkste zijn hun wijngaarden en roots.
Vandaag de dag is het Huis nog steeds een familiebedrijf en wordt het mede geleid door Olivier en Didier Gimonnet, twee van de vier kinderen van Michel Gimonnet en Françoise Gimonnet Larmandier.
![](editor/images/family.jpg)